Het kweken van je eigen waterkers is niet alleen lekker en gezond, maar ook nog eens rustgevend en leerzaam. Eet je graag vers voedsel en vind je het prettig om te weten waar je eten vandaan komt? Maak dan snel kennis met Vegger. Je kweekt op een schone en verantwoorde manier je eigen kruiden en groenten. Dit betekent verse producten het hele jaar door! Dankzij Vegger heb je geen gedoe met aarde. Het systeem is voorzien van duurzame ledverlichting. Vegger is gebaseerd op ecologische principes, duurzaamheid, ethische waarden en samenredzaamheid. We vertellen je graag meer over Vegger.

Waarom kiezen om zelf waterkers te kweken?

In weer en wind kweken is voortaan verleden tijd. Vanaf nu bent je niet meer afhankelijk van weersomstandigheden en klimaat. Met Vegger is het mogelijk gewassen te kweken door water, nutriëntoplossing en een groeimedium. Uit water nemen wortels makkelijker voedingsstoffen op dan uit aarde. Dit resulteert in een kortere kweekcyclus van het gewas. Vermiculiet wordt als groeimiddel gebruikt. Dit natuurlijke mineraal houdt gemakkelijk water, lucht en voedingsstoffen vast. Een ander groot voordeel is dat je waterkers nauwelijks gevoelig is voor ongedierte en schimmel. Hierdoor hoef je geen gebruik te maken van pesticiden. Ook om zonlicht hoef je je niet druk te maken. De ledverlichting zorgt voor voldoende licht om je groenten of kruiden te laten groeien. Je produceert dus op een duurzame manier je eigen waterkers.

Begin ook met het kweken van je eigen waterkers

Vegger is dé manier om eenvoudig en snel zelf waterkers te kweken. Iedereen kan met Vegger eigen gewassen binnenshuis kweken. Dit smaakt zeker weten een stuk lekkerder! We leveren diverse Vegger producten en houden ons daarnaast ook bezig met het promoten van een lokaal voedselsysteem door middel van diensten. Speciaal om deze reden hebben wij onze Veggering community opgericht. Mensen die van eerlijk voedsel houden kunnen hier producten kopen, delen en verkopen. Wil jij ook waterkers kweken? Bestel je Vegger-systeem direct online. Naast waterkers vind je nog vele andere groenten en kruiden die je kunt kweken. Op onze site vind je een video die precies laat zien hoe je Vegger eenvoudig in elkaar zet. Wil je meer weten? Bel of mail ons gerust!