Je eigen rode kool zelf kweken in huis, zonder afhankelijk te zijn van het weer én ook nog eens heel milieuvriendelijk bezig zijn? Het kan dankzij Vegger. Kweken met Vegger doe je met duurzame led-groeilampen, een automatisch bewateringssysteem en een speciaal ontwikkelende formule van voedingsstoffen. In plaats van aarde maakt het systeem gebruik van water, nutriëntoplossing en een groeimedium. Uit water nemen wortels namelijk gemakkelijker voedingsstoffen op dan uit aarde. Het resultaat is een kortere kweekcyclus van het gewas. Het Vegger concept is gebaseerd op ecologische principes, duurzaamheid, ethische waarden en samenredzaamheid. Het combineren van design en eenvoud maakt dat Vegger in ieder interieur tot zijn recht komt.
Rode kool kweken: hoe werkt het?
Hoe verzorg je je eigen rode kool het beste? Laten we beginnen met de plek. Je hoeft Vegger namelijk niet op een speciale plek neer te zetten. Het systeem beschikt over een ledlamp en is dus niet afhankelijk van de zon. Warmte is wel van belang. Een ideale kamertemperatuur is ± 22 ᵒC. Als je van start gaat met Veggeren vul je het waterreservoir tot het aangegeven niveau. Zodra het tijd is om het waterreservoir bij te vullen zal er een rood lampje gaan branden en hoor je een waarschuwingssignaal. Staat je rode kool in een donkere kamer? Dan adviseren we om de ledlamp 8 tot 10 uur aan te zetten. In een lichte kamer is 4 tot 6 uur voldoende. Verschoon de Vegger na de eerste oogst aan de binnenkant. Dit doe je door de ledlamp en 2 bakken uit het systeem te halen en vervolgens de bovenkant los te halen.
Vegger bestellen
Verse producten spelen een belangrijke rol in de maatschappij waarin we leven. Beginnen met het kweken van je eigen rode kool is heel gemakkelijk. Via onze webshop bestel je in één keer alles wat je nodig hebt. Op de website vind je een video die precies laat zien hoe je Vegger eenvoudig in elkaar zet. Wij dragen graag bij aan de transitie van een industrieel voedselsysteem naar een lokaal voedselsysteem. Ervaringen met eigen voedselproduct kun je delen via onze online community Veggering. Meer weten over rode kool kweken? Vraag ons gerust om advies.