Zelf paprika kweken en niet afhankelijk te zijn van het weer en ook milieuvriendelijk kweken? Het is mogelijk dankzij Vegger! Met Vegger kweek je op basis van duurzame led-groeilampen, een automatisch bewateringssysteem en een speciaal ontwikkelende formule van voedingsstoffen. Het systeem maakt geen gebruik van aarde, maar van water, nutriëntoplossing en een groeimedium. Wortels nemen makkelijk voedingsstoffen op uit water dan uit aarde. Dit resulteert in een kortere kweekcyclus van het gewas. Ons concept is gebaseerd op ecologische principes, duurzaamheid, ethische waarden en samenredzaamheid. Door design en eenvoud te combineren is Vegger geschikt voor ieder interieur.

Paprika kweken: hoe werkt het?

De belangrijkste vraag luidt: hoe verzorg je je paprika het beste? We beginnen met de locatie. Het Vegger-systeem kan overal staan en heeft dus geen speciale plek nodig. Door de ledlamp is Vegger niet afhankelijk van zonlicht. Warmte is wel van belang. Een ideale kamertemperatuur is ± 22 ᵒC. Begin je met Veggeren vul dan het waterreservoir tot het aangegeven niveau. Is het tijd om je paprika water te geven dan gaat er een rood lampje branden en klinkt er een waarschuwingssignaal. Indien je de paprika in een wat donkere ruimte kweekt dan adviseren we om de ledlamp 8 tot 10 uur aan te zetten. Voor een lichte kamer voldoet 4 tot 6 uur. Na de eerste oogst verschoon je de binnenkant van de bak door de ledlamp en twee bakken uit het systeem te halen en vervolgens de bovenkant los te halen.

Bestel Vegger online

Steeds meer mensen hechten waarde aan vers en eerlijk geproduceerd voedsel. Wil je ook genieten van je eigen gekweekte paprika die je snel oogst? Bestel Vegger dan online. Via onze webshop bestel je in één keer alles wat je nodig hebt. We hebben ook een handige video die precies laat zien hoe je het systeem gemakkelijk in elkaar zet. Vegger draagt graag bij aan de transitie van een industrieel voedselsysteem naar een lokaal voedselsysteem. Deel je ervaringen met je eigen gekweekte gewassen op onze online community Veggering. Meer weten over paprika kweken of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op!