In onze samenleving speelt gezond en eerlijk voedsel een steeds belangrijkere rol. Men wil weten waar voedsel vandaan komt en op welke wijze het productieproces verlopen is. Daarnaast zien steeds meer mensen het belang in van een lokaal voedselsysteem, in plaats van een industrieel voedselsysteem. Wil jij ook je eigen moestuin, maar ben je liever niet afhankelijk van het weer of heb je geen zin in gedoe met aarde? Vegger biedt uitkomst. Ons systeem is voorzien van duurzame ledverlichting. Zo kun je op een verantwoorde manier je eigen kruiden en groenten laten groeien. Dit levert naast lekkere en verse producten ook een stukje voldoening op. Onze moestuin in bakken is overal in huis te plaatsen. De woonkamer, slaapkamper of keuken, Vegger kan overal staan. Met de led lamp boven je moestuin kweek je gemakkelijk en snel je eigen kruiden en groenten. We vertellen je er graag meer over.

Waarom een led lamp voor je moestuin?

Dankzij de led lamp boven het Vegger systeem heb je geen last van weersinvloeden en kweek je het hele jaar door je eigen groenten. Ledlampen genereren in beperkte mate warmte. Hierdoor is het kweken met een led lamp brandveilig. Dit is vaak met traditionele verlichting een heikel punt. Met een ledlamp kun je het gewas van dichtbij verlichten zonder verbranding of degeneratie. Dure schakelapparatuur, koelsystemen of ventilatie heb je dus niet nodig. Een ander groot voordeel is dat je oogst er dankzij ledverlichting gezond en vitaal bij staat. Hoelang je de led lamp een moet zetten is afhankelijk van de hoeveelheid licht in de kamer. In een donkere kamer is ons advies om de lamp 8-10 uur per dag te laten branden. In een kamer met veel licht is 4-6 uur per dag voldoende.

Smart indoor garden

Wij leveren alle producten die je nodig hebt om zelf lokaal groenten en kruiden te kweken. Dit hydroponische systeem maakt het mogelijk gewassen te kweken zonder gebruik te maken van aarde. Vegger maakt namelijk gebruik van water, nutriëntoplossing en een groeimedium genaamd vermiculiet. Vergelijk je deze manier van kweken met de conventionele wijze, dan zijn de groenten van Vegger nauwelijks gevoelig voor schimmel en ongedierte. Hierdoor is het gebruik van pesticiden niet nodig. Dankzij de led lamp groeit je gewas snel en gezond en ben je niet afhankelijk van zonlicht. Dit betekent dat je het hele jaar door je eigen kruiden en groeten kunt produceren. De lampen zijn ook nog eens energiezuinig en gaan lang mee. Kortom, met Vegger heb je je eigen smart indoor garden!

Ook kweken met led verlichting voor je planten?

Bij Vegger kun je kiezen uit basilicum, koriander, pluksla en rucola voor je moestuin. Allemaal producten die ideaal zijn om in huis te kweken. In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt om te kweken met led verlichting. Wil je ook genieten van je eigen groente die je snel oogst? Bestel Vegger dan gemakkelijk en snel online. Je ontvangt je bestelling binnen enkele werkdagen in huis en kunt meteen aan de slag. Bekijk onze video om te zien hoe je Vegger in elkaar zet. We bieden ook handige accessoires zoals groeimedium en nutriëntkorrels. Meer weten? Neem gerust contact met ons op!