Vegger maakt het mogelijk! Het verbouwen van een eigen kruiden en groenten niet alleen gezond en lekker, maar ook nog eens leerzaam en rustgevend! Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen een eigen moestuin te beginnen. Op deze manier weet je precies waar je eten vandaan komt en haal je extra voldoening uit het kweekproces. Het concept van Vegger is gebaseerd op ecologische principes, duurzaamheid, ethische waarden en samenredzaamheid. We willen iedereen de mogelijkheid bieden om op een lokale manier gemakkelijk je eigen groenten te produceren. Een groot voordeel van je eigen indoor moestuin is dat je niet in weer en wind je moestuin hoeft te verzorgen en daarnaast is je oogst niet afhankelijk van weersomstandigheden. Ideaal dus! Dankzij ons hydroponische systeem kweek je het hele jaar door je eigen gewassen.

Indoor moestuin zonder aarde

Voortaan geen gedoe meer met aarde. Het is dankzij Vegger mogelijk kruiden en groenten te kweken door water, nutriëntoplossing en een groeimedium. Wortels nemen uit water gemakkelijker voedingsstoffen op dan uit aarde. Dit resulteert in een kortere kweekcyclus van het gewas. Als groeimiddel gebruikt Vegger vermiculiet. Dit is een natuurlijk mineraal dat water, lucht en voedingsstoffen goed vasthoudt. Onze groenten en kruiden zijn nauwelijks gevoelig voor schimmel en ongedierte, hierdoor hoef je dus geen gebruik te maken van pesticiden. Je gewas groeit snel en gezond dankzij de LED-verlichting. Je produceert op een duurzame manier je eigen groenten.

Voordelen van Vegger

Zoals we je eerder al vertelde is de oogst van je indoor moestuin dankzij Vegger niet afhankelijk van het weer. Dit is natuurlijk erg prettig, maar er zijn nog veel meer redenen om te kiezen voor Vegger. Via een industrieel voedselsysteem wordt voedsel verwerkt, dit is belastend voor het milieu. Daar komt bij dat je als consument vaak niet exact waar je voedsel vandaan komt. Je kunt er voor kiezen groente rechtstreeks bij de boer te kopen, maar nog veel leuker is natuurlijk zelf produceren. Het is ons streven verandering te brengen in de bestaande situatie en we willen een bijdrage leveren aan de transitie van een industrieel naar een lokaal voedselsysteem. Vegger is geschikt voor iedereen. Van mensen met een drukke baan tot kinderen die voor het eerst kennis maken met het kweken van groente. Naast al deze voordelen zijn er nog een aantal pluspunten die een indoor moestuin met zich meebrengt. We zetten ze graag voor je op een rijtje:

  • Vermindering van stress; planten dragen bij aan het verminderen van stress en zorgen voor een gevoel van welzijn
  • Verhoogde luchtkwaliteit dankzij luchtzuiverende werking
  • Verbeterde concentratie bij kinderen en volwassenen dankzij groen in directe omgeving
  • Minder watergebruik dan bij traditioneel kweken
  • Kortere kweekcyclus dus sneller en vaker oogsten
  • Licht van gewicht en compact design
  • Onafhankelijk van regen en zon

Bestel je indoor moestuin direct online

Dankzij je eigen moestuin in bakken kun je binnen korte tijd genieten van je eigen gekweekte groente. Dit smaakt zeker weten een stuk lekkerder! Ben je enthousiast geworden over de vele voordelen en wil je ook beschikken over je eigen indoor moestuin? Dat kan! Bestel Vegger gemakkelijk en snel online. Wil je meer weten over Vegger of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.