Ben je dol op verse groenten en wil je graag groenten kweken in je eigen huis? We laten je graag kennismaken met Vegger. Het voedsel dat we eten wordt vaak geproduceerd en verwerkt via een industrieel voedselsysteem. Dit heeft negatieve gevolgen voor het milieu en zorgt voor een afstand tussen het voedsel en de consument. Het belang van de juiste voedselketen wordt vergeten. Zelf groenten kweken is daarom een ideale uitkomst. We willen iedereen de mogelijkheid geven om op lokale wijze groenten te produceren. Vegger streeft ernaar met de introductie van indoor farms verandering te brengen in de bestaande situatie. Tevens willen we een bijdrage leveren aan de transitie van een industrieel voedselsysteem naar een lokaal voedselsysteem.

Verzorging Vegger

Hoe verzorg je je eigen groentetuin nu het best? Allereerst de plek. Dankzij Vegger kun je overal waar je maar wilt groente kweken in huis. Het systeem is uitgerust met hoogwaardige LED-verlichting en dus niet afhankelijk van de zon. Wel heeft het genoeg warmte nodig. Kies voor een kamertemperatuur van ± 22 ᵒC. Voordat je begint met Veggeren vul je het waterreservoir tot het aangegeven waterniveau. Er zal een rood lampje gaan branden wanneer er opnieuw water toegevoegd moet worden en je hoort een waarschuwingssignaal. Hoe lang je de LEDlamp aan moet zetten is afhankelijk van de hoeveelheid licht in de kamer. Wij adviseren om in een donkere kamer de lamp 8-10 uur per dag te laten branden. In een lichte kamer is 4 tot 6 uur voldoende. Verschoon de Vegger na de eerste oogst aan de binnenkant. Dit doe je door de LEDlamp en 2 bakken uit het systeem te halen en vervolgens de bovenkant los te halen.

Kweek nu ook zonder moeite je eigen gewassen

Laat je groenten op een schone en verantwoorde manier groeien met Vegger. Wil je ook groenten kweken in huis? Wacht niet langer en plaats je bestelling vandaag nog online. Maak een keuze uit Vegger groenten of kruiden, reken af in een veilige omgeving en binnen enkele werkdagen ontvang je je eigen Vegger en kun je aan de slag gaan. Wil je meer weten over Vegger of heb je een andere vraag? Bel of mail ons gerust, we helpen je graag verder.

Neem contact op